21 Temmuz 2012 Cumartesi

On Bir Ayın Sultanı



RAMAZANA HÜRMET EDEN MECÛSÎ

Bir Ramazan günü idi. Müslüman mahallesinde oturmakta olan bir mecûsî, (Ateşe tapan) nin çocuğu daha müslümanların ne yaptığını idrak edecek çağa gelmediği için, oruçlu müslümanların arasında ekmek yiyordu. Hemen babası, çocuğun bu halini farketti: «Oğlum Müslümanların arasında yemek yenir mi? Onlar bu günlerde oruç tutarlar, onlarca bu günler muhterem günlerdir.» diyerek azarladı ve çocuğu eve gönderdi. 
Her fâninin başına gelen ölüm, bir gün onu da alıp götürdü. Ölümünden sonra o şehrin dinde ileri gelen zevatından birçoğu, mecûsîyi rüyalarında Cennet-i âlâda gördüler. Halbuki, hayatında ateşe Allah diye ibadet eden bir kimsenin, Cennete girmesi adl-i ilâhîye mugayirdi. 
Mecûsîye: «Nasıl oldu da bu nimete eriştin! Biz seni imansız bilirdik. Hatta öldüğün zaman, cenaze namazını bile kılmadık.» dediklerinde O, şu cevabı verdi: 
— Evet! Doğru söylüyorsunuz. Ben bir mecûsî îdim. Fakat bir gün küçük oğlum, müslüman mahallesinde, onlar oruçlu olduğu halde yemek yiyordu. Ben çocuğun onların gözleri önünde ekmek yemesine müsaade etmedim. Müslümanların hürmet ettiği bir şeye, ben de hürmet ettiğim için; 
Cenab-ı Allah, benim ruhumu müslüman olarak aldı. Ölüm anında Azrail (a.s.) geldiği zaman, Allah (c.c.) ona emretti. Evvelâ bana: «Eşhedü enlâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resulühü» dedirtti, ondan sonra canımı aldı. O sebepten ben, işte bu gördüğünüz nimete kavuştum, dedi. 


Evinizden sohbet, ağzınızdan tat, sofranızdan bereket eksik olmasın,
Ramazan Ayınız Mübarek Olsun..

7 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel bir hikaye ,hayırlı ramazanlar...

FERİDECO dedi ki...

Çok güzel bir hutbe paylaşmışsın bizimle bizimde bundan çıkartmamız gereken çoook şeyler var ,senin ve tüm Müslüman aleminin Mübarek ayı hayırlara vesile olsun..

görkemli dedi ki...

Hayırlı ramazanlar arzu teşekkür ederim:)

görkemli dedi ki...

Amin inşallah canım çok teşekkür ederim FERİDECO...Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Ne ibretlik bir hikaye.
Günümüzde kimliğinde 'İslam' yazanlar göstermiyor bu duyarlılığı.
Hayırlı Ramazanlar.

görkemli dedi ki...

çok haklısın canım..İnancının ne olduğunun yanı sıra ne kadar 'insan' olabildiğin önemli..Sizlere de hayırlı ramazanlar :)

Unknown dedi ki...

merhabalarrrrrrr
paylasimin cok hos olmus
sanada hayirli ramazanlar
sevgilerimi yolluyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...