11 Mart 2012 Pazar

Püf Noktaları 1

Merhabalar
Kadınların şu hayatta yapamayacağı hiçbirşey yoktur sanırım.Erkekler genellikle bu kadar detaycı olmalarını anlayamıyor olabilirler ama bence kadınların en güzel yönlerinden biri de budur.
Hazır olan herşeyi alıp kullanmak gayet güzel fakat basit.Evlerde dekor,temizlik,tasarruf,geri dönüşüm adına yapılabilecek o kadar çok şey var (varmış:) ki ben bile hayret ediyorum.Tabi ilhamı aldın mı gerisini kendinde getirebiliyorsun.
Ben özellikle geri dönüşüm konusuna çok önem veriyorum. Hiçbirşeyi atmam ya değerlendiririm yada değerlendirmek üzere bir köşeye kaldırırım. Bu konu da ayrı bir yazı yazmayı da düşünüyorum. Hiçbirşeyi fuzuli kullanma lüksümüz yok bence (elekt.,su,kağıt,zamaann...vs )
İlk olarak net dünyasının en kolay,en şık,en doğal oda parfümü (birçok kişi bahsetmiş bende bahsedeyim :) Gayet basit; portakalı ikiye bölüp içini çıkartıyoruz.Üst kabuktan istediğimiz şekilde (yuvarlak,yıldız..vs) oyuyoruz. İçine ben mum koydum fakat içine zeytinyağ koyup, altında kalan çıkıntıda yakılabiliyormuş.Ayrıca kabuğa karanfiller batırdım.Hem harika kokulu bir terapi hemde oda parfümünlerine alerjileri olanlar  (benim gibi) için harika bir çözüm.
Bir diğer püfümüz :); artık olarak attığımız portakal limon gibi meyvelerin bulaşık makinasında doğal koku giderici olarak kullanılması..
Ben oda parfümü için kullandığım kabukları koydum.Yani bir portakalı yedim, kabuğunu soyup baş ucuma koydum yetmedi birde makinaya koydum:))

Bir diğeri ise; bulaşık makinamda tablet kullananlardanım.Genelde kalan deterjan kokusunu pek sevmiyordum ve kullanmadan önce bir kez daha kullanıyordum ama bu fazla israf oluyordu.Yengemden öğrendim ki tabletleri ikiye bölüp kullanıyormuş.Artık bende öyle yapıyorum.Hem temizliğinde bir sorun olmuyor hem de deterjan kokmuyor ve daha iyi durulandığını düşünüyorum.Ayrıca tasarrufta etmiş oluyorum..

Bir de unutmadan yine kullandığımız limonun kabuklarıyla elimizde bir süre oynarsak,yani elimizi kabukla ovuşturursak ellere ve tırnaklara çok faydası olduğunu görmüş oluruz.
Şimdilik aklıma gelenler ve uyguladıklarım bunlar.
Yaşadıkça, öğrendikçe paylaşmaya devam edeceğim.

Hoşçakalııınn:))

4 yorum:

behlulksn dedi ki...

görkemli bende limon.portakal,elma kabuklarını bulaşık makinasında kullanıyorum,paylaşım için teşekkürler sevgiler

görkemli dedi ki...

ben teşekkür ederim hilal hanım harika fikirleri paylaşarak çoğaltmak harika:))

AslıASLI dedi ki...

Portakaldan mumluk bende yapmıştım :) hem harika kokusu hemde görüntüsü çok güzel oluyor gerçekten. Fakat bulaşık makinasına koymak hiç aklıma gelmezdi. Çok tskler fikir için :)

görkemli dedi ki...

evet portakal çok güzel oluyor bence makinada da kullanın limon kabuklarınıda atmayın doğrrruuu makinaya..Görüşmek üzere:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...